Roots & Carrots

Staat voor vitaliteit en balans met behulp van voeding.

Het ervaren van meer energie, een positief gevoel, vermindering van lichamelijke klachten en bewust keuzes kunnen maken zijn, naast het verliezen van gewicht, belangrijke resultaten na het aanpassen van je voedingspatroon.
Gedrag, je gedachten en gevoelens kunnen diepgeworteld zijn. Het is daarom goed om hulp te vragen. Hulp om patronen te doorbreken en een duurzaam, gezond voedingspatroon te ontwikkelen.

Roots

Mental Coaching

Tijdens coaching gesprekken kan ik jou de hulp bieden om je innerlijke motivatie te vinden. Ik help je bewust te worden van de intentie en de onderliggende behoefte van jouw eigen gedrag, en laat disfunctionele gedragspatronen vanuit een nieuw perspectief zien. Hierbij maak ik gebruik van creatieve coaching tools en -technieken.

Carrots

Voedingsdeskundige

Ik laat je het belang zien van gezonde voeding en help jou een voedingspatroon te vinden dat bij jou past. Persoonlijke aandacht, waarin je bewust wordt gemaakt van voedingsstoffen, vitamines en mineralen en de werking van je lichaam. Maar ook besteed ik aandacht aan het genieten van minder voedzame momenten; het creëren van balans.

Ik ga namelijk niet met je op zoek naar een dieet, maar een duurzaam gezond voedingspatroon dat past bij jou!

Roots & Carrots creërt balans tussen;
– Voedzaam & minder voedzaam
– Ontspanning & inspanning
– Gevoel & Verstand

Wie ben ik

Mijn naam is Anke Philipsen

32 jaar, vriendin van Maarten en moeder van Veere. Samen wonen we in het mooie Overloon. Ik ben creatief ingesteld, wat op dit moment ten goede komt aan de ontwikkeling van Roots & Carrots. Ik haal veel energie uit een stevig stuk wandelen, me uitleven in de sportschool of het uitproberen van een nieuwe maaltijd. Maar daarnaast geniet ik net zo veel van een avondje netflix, een hapje eten met vrienden of me terugtrekken met een goed boek en een stuk chocola.

Het geheim zit hem in een goede balans.

Als voormalig leerkracht in het basisonderwijs en leidinggevende in de kinderopvang heeft mijn leven een totaal andere wending gekregen toen ik thuis kwam te zitten met een burn-out. Ervan overtuigd dat ik de perfecte baan had en trots waar ik stond, kwam dit voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Mijn positieve, soms kwetsbare en perfectionistische karakter heeft me veel kwaliteit geleverd, maar het heeft me ook in de weg gestaan.

Mijn zelfbeeld probeerde ik op deze momenten te verbeteren door het volgen van een dieet, met als doel het verbeteren van mijn uiterlijk alsmede mijn zelfvertrouwen.

Wat deze turbulente tijd me echter in heeft laten zien, is dat ik mijn keuzes voorheen nooit echt heb gebaseerd op waar ik echt gelukkig van wordt, waar mijn hart naar uitgaat. Een confronterende conclusie, met de nodige stappen om dit patroon voor mezelf te doorbreken. Met veel hulp van lieve mensen om me heen heb ik een totale omslag gemaakt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. En wel als voedingsconsulent en Mental Coach.

Ik heb zelf mogen ervaren wat voeding met je kan doen. Voorheen werd lekker eten door mij meer geassocieerd met ongezonde voeding. Ik kan daar op z’n tijd nog steeds van genieten, maar ik haal nu meer energie, smaak en voldoening uit het creëren van gezonde maaltijden met voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen.

Een gezond voedingspatroon, niet met als hoofddoel gewicht te verliezen, maar om me gezonder, vitaler en prettiger in mijn eigen lichaam te voelen.

Mijn focus is verplaatst, waardoor ik me zelfverzekerder voel dan voorheen. Maar daarnaast zie ik mijn kwetsbaarheid niet meer als iets negatiefs, ik durf me kwetsbaar op te stellen om me verder te ontwikkelen tot een persoon waarop ik trots ben.

Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen erbij geholpen zouden zijn de obsessie van gewicht verliezen wat meer los te laten. Want was is de werkelijke reden dat jij gewicht moet verliezen?
– Zijn het gezondheidsklachten?
– Heb je weinig energie?
– Wil je graag voldoen aan verwachtingen?
Zolang je geen antwoord hebt op deze vraag, zul je ook niet jouw diepgewortelde patronen kunnen doorbreken; je vervalt in een tijdelijk dieet door gewicht te verliezen, naar het achteraf weer terugvallen in oude patronen en daarmee je oude gewicht.

Verleg eens de focus naar je innerlijk, dan resulteert dit uiteindelijk ook in je uiterlijke zelf!

Feitjes over mij

  • Ik ben ontzettend opgeruimd, een opgeruimde omgeving geeft mij rust in mijn hoofd.
  • Na de geboorte van mijn dochtertje ben ik een echte zoetekauw geworden.
  • Ik ben een echte denker, voordat ik ga doen.
  • Mijn mooiste reis was naar Australië. Daar wil ik heel graag nog eens naar terug.
  • Ik heb echt niet altijd zin te gaan sporten, maar daarna voel ik me altijd zo goed.
  • Les geven zit in mijn bloed, dus deze vaardigheden zet ik graag in voor mijn bedrijf.
  • Zondagavond probeer ik niets te plannen, behalve lekker onder een dekentje op de bank.
Close
Go top

Meer informatie, tips & recepten?