The Roots Academy

Van een streng dieet naar een gezond, haalbaar voedingspatroon dat aandacht heeft voor jou!

Herken je dat….

 • Dat je best wel weet wat gezond is, maar je het niet voor elkaar krijgt om jouw “slechte” gewoontes te doorbreken;
 • Dat je zo gefocust bent op het getalletje op de weegschaal en dit de doorslag geeft of je goed bezig bent of niet;
 • Dat je niet tevreden bent wanneer je naar jezelf in de spiegel kijkt, en hiermee je zelfbeeld en mind-set negatief beïnvloed wordt;
 • Dat je wel gezonder zou willen koken, maar dat je heel erg blijft hangen in je eigen, kleine repertoire van recepten;
 • Dat je voedingspatroon constant blijft wisselen, van streng en “opletten” tot volledig loslaten, met de gedachte ‘maandag begin ik écht…’;
 • Dat je geen vertrouwen meer hebt in jezelf en je lichaam. Voor je gevoel kun je beter na al die pogingen opgeven;
 • Dat je door de bomen het bos niet meer ziet, wat is nou gezond? Je weet niet waar te beginnen en waar op te letten;
 • Dat je na diverse pogingen weer terugvalt in oud gewicht;
 • Dat je over het algemeen wel gezond eet, maar stress, emoties of andere factoren ervoor zorgen dat je de “verkeerde” keuzes maakt.

Hoe zou het voor je zijn…

 • Dat je de weegschaal niet meer niet als waarheid neemt, maar je je keuzes baseert op je gevoel;
 • Dat je niet meer vanuit angst redeneert, maar vanuit vertrouwen en rust;
 • Dat je niet meer na hoeft te denken of je een dieet wel volhoudt, omdat je een basis hebt gevonden die voor jou als vanzelfsprekend werkt;
 • Dat je je gevoelens en stress niet meer probeert te verhelpen door middel van voeding, maar dat je gehoor geeft aan wat je écht nodig hebt op zo’n moment;
 • Dat je je geen plan meer op laat leggen door een ander, maar dat je een persoonlijk pad gaat vinden dat volledig past bij jou;
 • Dat je gewicht verliest of stabiel blijft in gewicht, zonder dit als hoofddoel voor jezelf te hebben gesteld;
 • Dat je tevreden in de spiegel kunt kijken naar daar waar je trots op bent.

Als je niet iedere keer opnieuw hoeft te beginnen. Dat je een voedingspatroon en positieve mind-set hebt gevonden die jouw lichaam dient en waarvoor je niet met jezelf in strijd hoeft te gaan.

Je bent het waard!

Hoe zou het zijn…

Als je je lichaam zou behandelen alsof het van iemand is waar je ontzettend veel van houdt…

De strijdbijl is begraven…

Je kent jezelf nu niet meer alleen van buiten (je uiterlijk), maar juist van binnen. Je bent jezelf meer gaan waarderen; gehoor gaan geven aan wat je fysiek en mentaal nodig hebt om je goed te voelen. Waardoor je andere keuzes bent gaan maken. En dit resulteert zich in een goed gevoel, vitale leefstijl en een gezond uiterlijk resultaat.

Zou het jou niet ontzettend veel rust geven, wanneer voeding en gewicht geen obsessie meer voor je is. Dat er langzaam een laagje stof op de weegschaal komt te staan. Niet omdat je de strijd hebt opgegeven, maar dat de strijd niet meer voelbaar is. Dat je een leefstijl, met bijbehorend voedingspatroon, ontwikkeld hebt waarin je 100% goed voor jezelf zorgt!

100% goed voor jezelf zorgen, waarin je een gezonde basis eigen hebt gemaakt dat voor 80% voedzaam is. Een basis waar je niet meer over na hoeft te denken, waar je onbewust voor kiest, omdat je VOELT dat je lichaam dit nodig heeft. Dat je VOELT dat je je hier mentaal het beste bij voelt. dat je GEHOOR GEEFT aan je behoeftes.

Maar ook een voedingspatroon dat voor 20% bestaat uit bewuste genietmomenten. Geen schuldgevoel, compensatie of “nu maakt het toch niets meer uit” gedachten, maar kiezen waar je volledig achterstaat. Omdat het mag, omdat je jezelf geen regels meer oplegt, omdat je daar af en toe óók behoefte aan hebt.

Je hebt de kennis in huis om goed voor jezelf te kunnen zorgen. Maar belangrijker nog; je kent jezelf. Niet alleen betreffende dat uiterlijk dat je bekijkt in de spiegel. Maar juist jouw innerlijk, inclusief belemmerende gedachten, diepgewortelde gewoontes, je behoeftes etc.

Je gebruikt eten niet meer om je emoties te stillen, om negatieve gedachten te remmen of om jezelf te belonen en troosten. Je weet nu namelijk dat dit geen échte oplossing is. Deze bewustwording heeft gemaakt dat je nu doet wat je écht wil, écht nodig hebt; daar waar jij naar verlangt.

Wat houdt dit praktisch in?

 • Je krijgt 6 maanden toegang tot The Roots Academy;
 • Het gehele programma is ieder moment te starten en op eigen tempo te doorlopen;
 • The Roots Academy bestaat uit 10 modules (25-30 lessen), gestructureerd opgezet;
 • Meer dan 9 uur aan video’s met kennis, tips, bewustwording en coaching;
 • Een ruim assortiment aan ontbijt, lunch, tussendoor en dinerrecepten;
 • Werkboeken om jouw persoonlijke proces te verwerken en bij te houden;
 • Je krijgt onbeperkt toegang tot een Facebook community met gelijkgestemden.

En je krijgt extra als VIP…

 • 3 uur individuele , zelf in te plannen, (Mental) Coaching t.w.v. € 195,- ;
 • Tips en feedback op jouw persoonlijke werkboek om jouw ontwikkeling en resultaat te optimaliseren;
 • Het tussentijds bespreken van jouw vragen en valkuilen.

Het afvallen voelt ineens een stuk relaxter

Door het volgen van The Roots Academy maak ik gezondere keuzes en voel me dichter bij mezelf. Na al die pogingen om af te vallen voelt het nu ineens een stuk relaxter. Alles wordt heel goed uitgelegd en op een leuke en ongedwongen manier aangeboden.

– Deelnemer The Roots Academy

Zij gingen je voor…

“Iedere dag stond ik op de weegschaal en liet ik mijn humeur hierdoor bepalen”


Gewicht verliezen is nooit het probleem geweest. Ik heb al meerdere malen bewezen dat ik dit kan. Maar nooit eerder had ik er over nagedacht waarom ik telkens weer terugviel in oud gewicht. Het was nieuw voor me om intern met mezelf aan de slag te gaan, maar uiteindelijk voelde dit zo fijn. Nu begrijp ik mezelf veel beter en ben ik aan de slag gegaan met waar het echt om gaat.
– Y. – 53 jaar


Ik vind het nog steeds lastig om de weegschaal los te laten. Dit heeft mij zolang houvast gegeven; de controle. Door de coaching met Anke kan ik de controle steeds wat beter loslaten. Ik leer te vertrouwen op mijn eigen lichaam. Te eten wanneer ik honger heb, te stoppen wanneer ik verzadigd ben. En het bewust kiezen wat ik nodig heb.
– M. 38 jaar


Soms vraag ik mezelf wel eens af wat ik nou eigenlijk anders doe. Alles gaat zo natuurlijk en in kleine stapjes, waardoor ik iedere keer verbaasd ben als ik nog meer gewicht ben verloren. Dit is alles behalve een dieet, en daarom voor mij makkelijk altijd vol te houden.
– I. 34 jaar

Jouw persoonlijke coach

Wie helpt jou stap voor stap in je ontwikkeling?

Mijn naam is Anke en als voedingsconsulent, Mental Coach en ervaringsdeskundige weet ik hoe lastig het is om blijvend jezelf ten goede te veranderen. Vaak weten we het wel, maar voelt het zo veilig om te blijven doen wat we altijd doen.

Ik heb mezelf zo vaak afgevraagd of ik een gebrek heb aan discipline. Want waarom lukte het anderen wel en mij niet. Waarom voelde ik me nooit helemaal prettig in mijn eigen lichaam en bleef dit een issue voor me, ondanks het meerdere malen verliezen van een aantal kilo’s?

Ik heb de schuld lange tijd bij mezelf gelegd. Mezelf verweten, ben strenger voor mezelf geworden, liever voor mezelf geworden. Ik schoot van het ene in het andere uiterste; een constante strijd.

Achteraf ben ik zo verbaasd hoe ik zo lang in deze struggles heb kunnen blijven. Voor mijn gevoel is er helemaal niet zo veel veranderd in wat ik concreet doe. Maar van binnenuit voel ik zoveel rust. Er is een balans ontstaan, waardoor ik zonder er bij na te denken goed voor mezelf zorg. En om mijn gewicht te behouden komt er geen discipline bij kijken.

Wat gun ik dit jou ook! Het is mijn missie om jou weer die rust te laten vinden, om de balans terug vinden, zodat je je hier zowel fysiek als mentaal positief op reageert.

Ik houd echt van eten, maar ik houd nog meer van mezelf

Ben jij er ook weer aan toe om jezelf op nummer 1 te zetten?

Veel gestelde vragen

Bij een aantal verzekeraars wordt er een gedeelte vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk eens op https://gewichtsconsulenten.nl/vergoeding-via-je-zorgverzekering of jouw zorgverzekeraar hiermee akkoord gaat.

Je kunt het programma gewoon volgen wanneer je intolerant of een specifieke dieetwens hebt (bijvoorbeeld vegetarisch), aangezien het programma opgesteld is om vanuit interne belemmeringen, gewoontes en verlangens jouw gedrag concreet en in kleine stappen te veranderen. Dit kun je op ieder dieet toepassen.
Echter zal er geen diepgaande informatie gegeven worden waar jij rekening mee moet houden, waardoor je zelf de kennis in huis moet hebben wat je wel en niet mag/kan eten.
Mocht je deze kennis nog niet bezitten, dan raad ik je aan een individueel coaching traject te volgen, waarin we specifiek op jouw hulpvraag ingaan.

Ja, dat kan. Verwacht jij van jezelf dat je het alleen kunt, maar komt je er in de loop van het traject toch achter dat feedback of coaching welkom is. Dan kun je dit tussentijds aanvragen via de mail, zodat ik dit voor jou aanpas.

Het programma is geheel op je eigen moment te starten en te vervolgen.
Ik kan niet jouw tempo bepalen, omdat ieders ontwikkeling op een andere manier en een ander tempo verloopt. Ik raad je aan om vanuit jouw volste motivatie te starten en zelf te voelen in welke module en welke les je wat meer tijd neemt.
Je kunt alle modules voor het halfjaar als houvast nemen, terugkijken, etc.
Je gaat aan de slag met jouw persoonlijke plan van aanpak.

The Roots Academy BASIS-pakket

179,-

 • 6 maanden toegang The Roots Academy
 • Onbeperkt toegang Facebook Community
 • Bepaal je eigen tempo

The Roots Academy VIP-pakket

299,-

 • 6 maanden toegang The Roots Academy
 • Onbeperkt toegang Facebook Community
 • Bepaal je eigen tempo
 • Tips en Feedback persoonlijk werkboek
 • 3 (online) coaching-momenten van 1 uur
Close
Go top

Meer informatie, tips & recepten?